Skip to the main content.

1 min read

Solar Nederland B.V.

Solar Nederland B.V.

Jouw partner in duurzame installatietechniek

Die belofte doen wij niet zomaar. De medewerkers van Solar werken er hard aan om jouw dagelijkse leven makkelijker te maken. Met ons brede productassortiment, op maat gemaakte diensten en energiebesparende oplossingen zijn wij jouw partner binnen elektrotechniek, verwarming, sanitair, ventilatietechniek, woningbouw en industrie.

Wie zijn we

Sourcing en services
Solar Group is een toonaangevend Europees sourcing- en servicebedrijf, voornamelijk op het gebied van elektrische, verwarming en sanitair, ventilatie en klimaat- en energieoplossingen. We hebben 2.900 medewerkers in dienst in 5 landen. Onze kernactiviteiten zijn gericht op productsourcing, waardetoevoegende diensten en optimalisatie van de bedrijven van onze klanten. We streven er altijd naar de unieke en authentieke behoeften van onze klanten te begrijpen, zodat we relevante, persoonlijke en waardetoevoegende services kunnen leveren en van onze klanten winnaars kunnen maken.

Wat doen we

Wij leveren wat je nodig hebt
Als sourcing- en servicebedrijf richten we ons op elke individuele klant. We werken nauw met je samen om diensten op maat aan te bieden die je inspanningen ondersteunen om je dagelijkse processen te optimaliseren, je vaardigheden te ontwikkelen en winstgevender te worden. Onze snelle en nauwkeurige levering kan je helpen je productiviteit te verhogen. Wij leveren de juiste producten op tijd, precies wanneer, waar en hoe je ze nodig hebt. We hebben het beste distributiesysteem en de meest toegewijde medewerkers.

Opgericht in 1919

Een sterk beursgenoteerd bedrijf
Onze omzet bedroeg in 2021 ca. EUR 1,6 miljard. Solar A/S is genoteerd aan Nasdaq Copenhagen met de korte aanduiding SOLAR B en is sinds 1953 genoteerd. Het aandeel is opgenomen in de MidCap+-index. De Raad van Bestuur van het bedrijf is in handen van CEO Jens Andersen, CFO Michael H. Jeppesen en CCO Hugo Dorph.

Onze strategie is digitaal en groen

We willen Solar op een winstgevende manier ontwikkelen door ons te concentreren op belangrijke markten, te bouwen rond onze vier strategische aandachtspunten en de kerncapaciteiten in te zetten die zijn ingebed in een sterk en flexibel bedrijfsmodel.

Onze vier strategische speerpunten zijn Concepten, Climate & Energy, Industrie en Trade.

Martens kunststoffen

Martens kunststoffen

Martens is een 100% familiebedrijf dat is opgericht in 1881. Wij zijn erg trots op de rijke historie waarin onze klanten én medewerkers (de Mensen...

Read More
Primex B.V.

Primex B.V.

Primex B.V. is een onafhankelijke en zelfstandige technische groothandel (online en fysiek) opgericht in 1984 en gevestigd te Geleen in Nederlands...

Read More
Technische groothandel Peter Blom

Technische groothandel Peter Blom

Technische Groothandel Peter Blom is leverancier van een zeer breed assortiment technische producten en specialisatie in aandrijftechniek. Technische...

Read More